Eetwinkel Favorites opent in Dieren

31-10-2018

Toen Plaza Calluna in Dieren in de verkoop kwam te staan zag Patrick Sprokkereef een mooie kans voor het starten van zijn eerste eigen cafetaria. De jonge ondernemer is een echte vakman. Hij heeft ruim 15 jaar werkervaring bij cafetaria Meier in Huissen, waar hij alle kneepjes van het vak leerde. Met zijn eigen zaak gaat hij een eigen koers varen die helemaal past bij de tijd van nu. Op vrijdag 2 november a.s. wordt Eetwinkel Favorites feestelijk geopend.

“Na jaren in de cafetaria in Huissen te hebben gewerkt, ben ik klaar om mijn eigen zaak op te zetten”, aldus Patrick. “Mijn oog viel op de cafetaria door de mooie locatie in het leuke dorp Dieren. Grote pluspunten zijn dat de inventaris nog in perfecte staat is en de zaak veel potentie heeft. De vorige eigenaar had zijn zaak erg goed op orde, dus met slechts wat kleine aanpassingen creëer ik een hele nieuwe, frisse uitstraling.”

Vers en ambachtelijk

Eetwinkel Favorites wordt een cafetaria met de gezellige uitstraling van een bistro. Men kan er de gehele dag terecht voor een lekkere lunch, hapjes en menu’s. Van koude en warme broodjes tot de frites toppers, alle bekende snacks en natuurlijk de door Patrick zelf ontwikkelde snack ‘fawakarol’. “Dat is wat ik zoveel mogelijk wil doen: mijn eigen verse producten maken. Op termijn zal ik ook huisgemaakte spareribs en ambachtelijke gehaktballen aan mijn assortiment toevoegen.”

De vrijheid van Eetwinkel

In eerste instantie was Patrick niet van plan zich aan te sluiten bij een formule. Echter werd zijn interesse gewekt toen hij zich meer in het concept Eetwinkel verdiepte. “Ik vind het belangrijk dat ik mijn eigen ding kan blijven doen en mijn vrijheid in het ondernemerschap kan behouden, terwijl ik ondersteuning krijg vanuit Eetwinkel. Met name de huisstijl en sfeer van Eetwinkel spreken me erg aan. Ik ben dan ook erg blij dat ik toch de keuze heb gemaakt me bij het concept aan te sluiten.”

Een week lang voordeel

Na een kleine verbouwing worden de deuren van Eetwinkel Favorites op 2 november om 16.00 uur geopend. De opening wordt gevierd met een week lang voordeel op gezinszakken frites en snacks.

« Terug