Eetwinkel Kwebbles gaat voor groen

12-12-2018

Met ingang van 1 januari 2019 zal er bij Eetwinkel Kwebbles in Geertruidenberg uitsluitend nog gebruik worden gemaakt van 100% biologische en afbreekbare verpakkingsmaterialen. Met een volledige overstap van plastic naar milieuvriendelijke en duurzame producten is Eetwinkel Kwebbles een voorloper in de branche.

De frites zal voortaan worden geserveerd in een fritesbakjes gemaakt van suikerriet. Antoine, eigenaar van Eetwinkel Kwebbles: “Wij nemen afscheid van alle andere verpakkingsmaterialen die we aan de klant meegeven, zoals de plastic verpakkingen voor dressings en sauzen. Alle sausbakjes, milkshake deksels en rietjes worden compleet vervangen door biologische producten.”

Aandacht creëren

Over enkele jaren mag er geen plastic meer gebruikt worden, in elk geval het materiaal dat met de klant wordt meegegeven. Hiermee moet plastic zwerfafval worden teruggedrongen. “Dat is zeker een van de redenen dat wij overgaan op biologische producten. Tevens lopen wij graag voorop, dus pakken we het nu in een keer goed aan”, aldus Antoine. “Omdat wij trots zijn op deze veranderingen en we onze klanten er graag bij betrekken, zullen we flyers gaan uitdelen en andere manieren van signing benutten.”

Goed voorbeeld

“Eetwinkel Kwebbles is hiermee een pilot voor ons concept”, aldus conceptmanager Jan-Hein Aarts. “Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en stimuleren ondernemers gebruik te maken van milieu-verantwoorde verpakkingsmaterialen. We omarmen lokale initiatieven van onze ondernemers en hopen dan ook dat Eetwinkel Kwebbles een inspiratie is voor velen.”

Foto’s © Pix4ProfsRené Schotanu

« Terug