In volle vaart naar Eetwinkel Het Boothuys!

01-03-2019

Al in 2012 wonnen de broers Sjaak en Jeroen van Oosterom de door de gemeente uitgeschreven prijsvraag voor de komst van een horecavoorziening in de Heeswijkse Kampen. De lange weg die zij sindsdien hebben afgelegd wordt in april van dit jaar beloond met een unieke zaak op een prachtige locatie, Eetwinkel Het Boothuys.

De nieuwste Eetwinkel vind je in de snelstgroeiende wijk van het Brabantse dorp Cuijk, de Heeswijkse Kampen. Het unieke pand is een opvallende verschijning in de wijk. Het lijkt, zoals de naam al doet vermoeden, op een boot. Vanuit Het Boothuys kijk je uit op de Kraaijenbergse Plassen, waar het – zeker met mooi weer – volop leeft. Het grote terras ligt direct aan het water, waarmee het niet alleen bezoekers en passanten, maar ook watersportliefhebbers zal uitnodigen om een hapje te eten of voor een borrel.

Cafetaria en bistro
Het Boothuys is een combinatie tussen cafetaria en bistro. Sjaak: “In de cafetaria kan men vanzelfsprekend terecht voor een frietje en snack, maar ook heerlijke belegde broodjes, verse hamburgers, maaltijdsalades en schotels. Onze cafetaria is van alle moderne gemakken voorzien, zo kunnen mensen vanuit thuis eenvoudig een bestelling doorgeven via onze bestelapp en webshop. Wij zijn trots op onze samenwerking met IJs en Spijs uit Haps, die in 2017 werd uitgeroepen tot beste ijssalon van Nederland en onlangs de 2e prijs won in de wedsstrijd ‘De Gouden IJsspatel’ met de smaak koffie-ijs. In het hoogseizoen bieden we 16 verschillende smaken schepijs aan.”

Van een lekkere lunch tot gezellig borrel
De bistro heeft 70 zitplaatsen en circa 100 zitplaatsen op het terras. “Iedereen is van harte welkom om gezellig een hapje te eten en te drinken, we serveren hier een lunch en diner”, aldus Jeroen. “Op onze toegankelijk geprijsde menukaart staan gerechten zoals spareribs, Oosterse zalmfilet en diamanthaas. Onze wijnkaart is samengesteld met behulp van registervinoloog Björn Scholten. Daarnaast hebben we altijd drie speciaal bieren op de tap en diverse speciaal bieren op fles.” Het Boothuys is daarmee een zaak om lekker bijeen te komen, een kop koffie te drinken, te lunchen of dineren en gezellig te borrelen.

Op naar een tweede succes!
De broers van Oosterom zijn geen vreemden in de branche. Al jaren runnen ze met succes ‘t Wapen van Beers, dat met een gezellig eetcafé en cafetaria een heuse ontmoetingsplek is voor velen. Ook staat de zaak bekend om de uitstekend verzorgde diners in de gezellige zaal en de catering. Ze hebben met Het Boothuys gekozen voor een samenwerking met Eetwinkel, vanwege het contact tussen de ondernemers, de ondersteuning op het gebied van lokale marketing, huisstijl en sfeer. Sjaak: “We vinden het belangrijk dat we ons eigen ding kunnen blijven doen en dat we onze vrijheid in het ondernemerschap kunnen behouden. In de tijd dat we nu samenwerken zijn we erachter gekomen dat het een hele fijne partij is om er samen een succes van te gaan maken.”

« Terug