’t Huukske in Siebengewald wordt Eetwinkel De Frietkroam

01-01-2020

Na jaren klanten te hebben ontvangen onder de naam Kwalitaria ’t Huukske krijgt het Limburgse dorp Siebengewald een Eetwinkel. Vanaf februari 2019 zijn Dennis en Moniek Willems eigenaren van ’t Huukske. Ze hebben de afgelopen tijd al enkele aanpassingen gedaan in de zaak, maar er zullen o.a. nog een nieuw systeemplafond en nieuwe verlichting volgen. Vanwege de verbouwing sluit ’t Huukske op 20 december as. zijn deuren. Het eerste weekend van januari opent Eetwinkel De Frietkroam.

“We hadden bijna een camping overgenomen, maar dit kwam uiteindelijk niet rond. Toen werden we door de vorige eigenaar gevraagd of we interesse hadden in zijn Kwalitaria. Het idee heeft ons een tijd bezig gehouden, maar eigenlijk wisten we al vrij snel dat dit wel wat voor ons was. Toen we onze keuze definitief maakten ging het ineens heel snel en hadden we na twee maanden de sleutel.”

Snelle start
’t Huukske is de eerste eigen zaak van het Siebengewaldse stel. Dennis zit al meer dan 20 jaar in de horeca. Moniek heeft haar baan in de zorg langzaam verruild voor de horeca en werkt sinds 1 oktober volledig mee. Moniek: “Het klantencontact en het helpen van mensen in onze cafetaria beviel me zo goed dat ik na een aantal maanden mijn baan heb opgezegd. En ook was er werk genoeg, een paar extra handen hadden we echt nodig!”

Vrijheid en ondersteuning
Dennis: “Kwalitaria bleek niet helemaal bij ons aan te sluiten. We hebben overwogen om de zaak zelfstandig voort te zetten of toch voor een formule te gaan. Door de vorige eigenaar kwamen we in aanraking met Eetwinkel en na diverse gesprekken besloten we hiermee een samenwerking aan te gaan. Hier behouden we onze vrijheid in o.a. assortimentskeuze, krijgen we ondersteuning op het gebied van marketing en is er veel informatie-uitwisseling tussen de ondernemers. Dat spreekt ons erg aan.”

Klanten rijden een blokje om voor ons
In de Eetwinkel kan men vanaf de middag tot en met de avond terecht. Met 36 zitplaatsen binnen en een vernieuwd overdekt terras met 60 zitplaatsen kunnen klanten op hun gemak zitten, maar ook afhalen behoort tot de mogelijkheden. Naast de “normale” snacks biedt De Frietkroam een ruime keuze aan burgers en broodjes aan. Ook is hun oerfriet zo populair dat mensen er zelfs een blokje voor om rijden. Daarnaast zijn de menu’s bij velen favoriet. Dennis: “We willen ons in de toekomst nog meer focussen op het uitbreiden en vernieuwen van ons assortiment. Onlangs hebben we zelfgemaakte sauzen, zoals champignonroomsaus en roomsaus geïntroduceerd, die lopen erg goed.”

Een stijgende lijn
“We zijn ontzettend blij met hoe het tot nu toe is gegaan. We zien veel klanten vaak terugkomen. Ook horen we ook vaak positieve reacties over de netheid en hygiëne in de zaak en over de vriendelijkheid van ons personeel. Daar zijn we erg trots op”, aldus Dennis en Moniek. “We nodigen iedereen van harte uit in onze nieuwe Eetwinkel en vieren dat met leuke openingsacties.”

« Terug